Join us as we host guided tours of the bunkers on both saturday and sunday 8-9.9!
The museum is open on every day of the week, from 11 - 18, welcome!
Whether it is a tasty lunch or a cool, sweet icecream you crave, we have it!
Irma is open on weekends and through bookings!

Välkommen

Vi har den stora glädjen att välkomna dig som besökare till vårt förnyade och mångsidiga krigshistoriska museum i autentisk miljö. Vi är mycket mera än ett traditionellt museum eftersom vi ligger exakt där frontlinjen löpte på Hangö udd under fortsättningskriget.

Som besökare erbjuds du en rent fysisk upplevelse som anknyter till de historiska händelserna under åren 1939–1941 som utspelat sig exakt här.

Vi erbjuder en helt ny basutställning med tillhörande kanonhall som berättar om de strategiskt viktiga åren 1939–1941 på Hangö udd då området utarrenderades till Sovjetunionen.

I vår nybyggda konferenssal kan vi numera ta emot stora grupper och skräddarsy programmet så att det passar just era behov. Vår kantin bjuder på många godsaker.

Utomhus i den vackra tallskogsmiljön finns spännande saker att se och uppleva. Bland dem kan nämnas korsun Gyllene Freden, löp- och stridsgravar samt en hinderbana, främst för våra yngre besökare.

Den s.k. Krigsstigen är en cirka 1 km lång promenadstig i terrängen, längs med vilken man ser många spår från krigstiden. Texthäften till Krigsstigen kan lånas i kantinen.

Det lönar sig att komma också länge ifrån och besöka oss. Hela området är naturskönt och avkopplande trots traktens dramatiska historia.

Och glöm inte att besöka vår nya pärla Irma som ligger i Harparskog. Bunker 302 är nyrestaurerad och ett unikt besöksmål som är öppet för besökare enligt överenskommelse.


 I samarbete med

Copyright Hangö Frontmuseum 2017